2012. december 1., szombat

3.fejezet: Váratlan esemény



Bementünk a sátorba és megkezdődött a próba. Minden tökéletesen működött addig, amíg fel nem mentünk a színpadra. Az utolsó próba volt már csak, amikor a színpad közepe váratlanul leszakadt Ed alatt. John ért oda legelőször:

-Mentőt !!! Hívjatok mentőt !!! –kiabálta kétségbe esetten.

Liam már hívta is a mentőket. Másodiknak én értem oda, de már előre féltem a látványtól ami a szemem elé tárult. Ed a színpad alatt feküdt 1.5–2 méterrel szétvetett tagokkal eszméletlenül. Nem estem pánikba, de azonnal könnyek szöktek a szemembe attól a gondolattól, hogy valami nagyobb baja lesz. Ezt bizonyára John is észrevehette rajtam, mert átölelt nyugtató szándékkal, pedig ő még talán nálam is jobban aggódott Ed-ért. Bella is ugyan úgy reagált, mint én. Így vártuk amíg a mentők megérkeztek.

Hála az égnek gyorsan megérkeztek. John ment a mentővel, Liam pedig bevitt minket a busszal a kórházba. Mikor beértünk csak John-t találtuk a folyosón, aki fel alá járkált.

-Mit mondtak az orvosok? –kérdeztem csendesen és próbáltam elfojtani a hangomban a lévő remegést.

-Még semmit, csak bevitték a műtőbe. –felelte.

A falnak dőltem, leültem a padlóra és átkulcsoltam a felhúzott térdem. Bellarína, bár ő nyugodtabb volt leült mellém. Liam nem jött be mivel neki még le kellett rendezni a koncertet. Így telt el két óra csak vártunk és egyre jobban aggódtam. John ez idő alatt abba hagyta a járkálást és leült mellénk. Bella próbált nyugtatni minket, de nem igazán sikerült neki, mivel nem tudta, hogy miért aggódom ennyire (bár magam se teljesen). Még egy óra telt el így mire végre kinyílt az ajtó és kitolták rajta a még mindig eszméletlen Edward-ot. John és én azonnal felpattantunk és az orvost kezdtük faggatni.

-Mi a baja ugye rendbe fog jönni? –kérdeztük egyszerre.

-Önök a hozzátartozói? –kérdezte.


-A testvére vagyok. –mondta John.

-Barátja. –feleltem.

-A fiatalember fel fog épülni teljesen, de sajnos igen súlyos sérülései vannak. Sok pihenésre van szüksége.

-Be lehet hozzá menni? –kérdeztem azonnal mindenki megdöbbenésére.

-Persze, de legkésőbb majd csak holnap este fog felébredni az altatók miatt és a mihamarabbi gyógyulás érdekében.

-Rendben köszönöm. -mondtam és már indultam is a szoba felé ahova Ed-et vitték.

-Maga kérem velem jönne, hogy felvehessük az adatokat? –hallottam a doktor szavait a hátam mögül.

-Persze. –felelte John.

Bár nem tudtam merre kell mennem mégis szinte rögtön megtaláltam a keresett szobát.

Bellarína és Evy

A 4.fejezet holnap után teszem fel a címe : Az érzelmek nyilvánvalóvá válnak

Ez a fejezet a történetben még fontos részt fog betölteni, ezért egy kis meglepetés gyanánt két szemszögből is leírtam. Evy és Bellarína meséli el az este eseményeit.

Itt a rövid tartalom: Evy megérti, hogy miért aggódik ennyire Edward-ért. Bella sejti, hogy mi lehet barátnője baja, de hagyja had ő mondja el annak akinek szeretné. Ha valaha is elmondja...

2. fejezet: Készülődés a koncertre



Aznap már korán reggel 6-kor felébredtem. Nem is tudtam vissza aludni, így hát elővettem az MP3-mat és elkezdtem zenét hallgatni és mivel már világosabb volt nekiálltam kiválasztani a ruhámat. Ez egy remek döntés volt mivel 9-kor még mindig nem találtam meg a megfelelőt és már egy darab ruhám sem maradt.

-Na erre mondják, hogy semmilyen ruhája sincs, de azt a nagy semmit nem tudja hol tárolni. Pff.. most mit tegyek?

Elfeküdtem a padlón és becsuktam a szemem, még mindig nem tudtam teljesen eldönteni, hogy valóság volt-e a tegnap vagy csak álmodtam. Hirtelen csörögni kezdett a telefonom. Felugrottam és megnéztem ki hív. Bellarína volt az, így rögtön fel is vettem:

- Szia! Hogy vagy? -kérdeztem.

- Szia! Köszi jól, de van egy kis problémám. -felelte Bella.

- Az nekem is van. Mi a baj?

- Nincsen egy göncöm se amit fel tudnék venni a délutáni koncertre.

Elnevettem magam.

- Mi az? –kérdezte Bella.

- Semmi csak az, hogy már 6 óra óta fent vagyok és a szekrényemet rágom, de én sem találtam 
semmi normálisat.

- Mivel egyikőnknek sincsen ruhája akkor menjünk vásárolni még úgyis van időnk a koncertig. Már csak az a kérdés, hogy hova? -kérdezte Bellarína.

Elgondolkodtam, majd hirtelen eszembe jutott valami.

- Tegnap amikor egy kicsit előre mentem az egyik kirakatban láttam pár nagyon jó cuccot.

- Miért nem szóltál akkor, most nem lenne vele gondunk.

- Valakik elterelték a figyelmemet. Neked nem?

- Jó elismerem ez egy igen nyomós érv.

Mindketten nevettünk.

- Akkor 10-kor a plázánál? - kérdeztem.

- Oké akkor ott találkozunk.

- Szia!

- Hali!

Nekiálltam készülődni. A buszom 9:45-kor indult. Megérkeztem a városba, majd a pláza elé sétáltam, hogy megkeressem Bellát. Pár perc keresés után meg is találtuk egymást és elindultunk ruhát venni. Nem kellett sokáig keresnem a kirakatot ahol a pólókat láttam. Bementünk az üzletbe és meg is találtuk a megfelelő pólókat. Egy fekete és egy fehér rövid ujjú pólót, de ami miatt igazából választottuk az a minta volt. Mind a két pólón egy-egy szivárvány színű szemüveg volt.

- Rendben akkor a póló már meg is van, már csak egy rövidnadrág vagy egy szoknya kéne. –mondta Bella.

- A kiegészítőket kifelejtetted. –válaszoltam mosolyogva.

Elindultunk nadrág, szoknya és kiegészítő vadászatra. A nadrágot hamar megtaláltuk mind a ketten azt vettünk, csak Bella feketék mivel fehér pólót vett, én pedig fehéret a fekete pólómhoz. A kiegészítők viszont már nagyobb kihívást jelentettek. Már nem is tudom, de szerintem vagy 50 boltba bementünk mire megtaláltuk az összes dolgot amit kerestünk. Mindenből ugyan olyanokat vettünk csak míg egyikőnknek fekete volt a másikunknak fehér.

Amiket vásároltunk: szivárványszínű öv (fehér és fekete alapon), két pár convers, fülbevaló, karkötő, gyűrű és nyaklánc.

Boldogan mentünk kifelé a plázából. Mindent megtaláltunk amit szerettünk volna, közben ránéztem az órámra, hogy mennyi az idő és egy pillanatra megállt bennem az ütő.

- Úristen !!! –kiáltottam fel.

- Mi a baj ??? –kérdezte Bellarína.

Megmutattam neki az órámat és ő is elcsodálkozott.

- Már is fél 1 lenne !?

- Ezek szerint.

- Nem fogok tudni visszaérni.

- Akkor gyere el hozzánk, végül is a ruhád az itt van, ha meg kell valami akkor azt meg adok szívesen.

A gond az idővel egy pillanat alatt eltűnt. Elindultunk a buszmegállóba a rengeteg szatyrunk és egy-egy fagyi kíséretében. Mindenki azt hihette, hogy valami bajunk van, mert az egész utat végig nevettük. A buszunk pontosan érkezett, aminek leges legbelül nagyon örültünk. Felszálltunk a buszra és a tegnap eseményeit boncolgattuk. Hazaértünk. A cuccainkat azonnal felvittük a szobámba és mindent kiborítottunk, hogy ellenőrizzük mindent megvettünk-e. Hála az égnek semmi sem hiányzott.

- Jajj, de jó minden megvan! –sóhajtottam fel.

- Még nem minden. –mondta Bella, de mosolyogva.

- Mi hiányzik? Szerintem mindent megvettünk. Vagy nem ??? –néztem értetlenül.

- De az igaz, hogy mindent megvettünk csak azt nem tudom, hogy hogyan csináljuk meg a hajunkat. Neked van valami ötleted?

- Mit szólnál a pálmafa frizuhoz?

- Oké.

- Na akkor ez a probléma is ki van küszöbölve.

Elmosolyodtunk és elfeküdtünk a padlón. Ránéztem a faliórámra az negyed kettőt mutatott, még időben voltunk, mert a koncert csak 6-kor kezdődött. Így 5 perc telhetett el.

- Készülődnünk kéne nem? –törte meg a csendet Bellarína.

- De kéne. –mondtam mosolyogva.

Neki álltunk készülődni. Először mind a ketten felöltöztünk, fekete fehér színes pepitába. Egymás tükörképei lettünk. Ezután megcsináltuk a hajunkat és felvettük a kiegészítőket.

- De jó annyira jó cuccokat vásároltunk! Nem? –kérdezte Bella a tükör előtt állva.

- Nagyon jók. –mondtam.

Ránéztünk az órára. Az fél 5-öt mutatott. Néztünk magunknak egy buszt ami bevitt a városba. A színpadot már felállították és a mellette lévő kis sátrat is. Még senki nem volt ott. A színpad mellett voltak padok. Az egyikre leültünk és vártunk, így negyed óra telhetett el mire végre megláttuk azt a valamit amire tegnap óta vártunk. A turnébusz akkor fordult be a sarkon és állt meg nem messze a színpadtól. Elindultunk a busz felé. John és Ed kiszálltak. John egy pillanatra oldalra nézett, majd 
vissza és hirtelen leesett neki, hogy kiket lát, majd megbökte Ed-t és ő is ránk nézett. Integetni 
kezdtek nekünk és mi vissza integettünk. Elindultak felénk és mikor találkoztunk átöleltük egymást 
és persze a puszik sem maradhattak el.

- Jól néztek ki! –mondta Ed.

- Köszi! Ti is! –válaszoltuk egyszerre.

Nem válaszoltak csak mosolyogtak, majd Liam törte meg a csendet.

- Mennünk kell próbálni! -mondta.

- Jó, de csak akkor, Bellarína és Evy is jöhet. –mondták.

- Nem! -Liam nem tudott mit mondani.

- Akkor nem megyünk. –jelentették ki.

- Oké akkor gyertek. –adta meg magát Liam, mivel tudta, hogy tényleg képesek arra, hogy nem 
mennek próbálni.

- Gyertek velünk. –mondta nekünk mosolyogva John.

- Oké! –válaszoltuk és követtük őket a kis sátorba.

Ekkor még nem is sejtettük mi vár még ránk…

Bellarína és Evy

A 3.fejezetet a jövőhétre tartogatom a címe pedig: Váratlan esemény

Habár ez nem lett olyan hosszú, mint az előzőek annál eseménydúsabb.

Egy kis ízelítő: A próbák megkezdődnek ám nem minden fenékig tejfel. A vidámság, öröm és boldogság után mindig baj történik. Ez itt sem történt másképp...

1. fejezet : Véletlen találkozás



A mai napon a Székesfehérvári plázába mentünk vásárolni a barátnőmmel Bellarínával. Minden az átlagos dolgok szerint történt. A kirakatokat nézegettük a megfelelő ruhát keresve a másnapi koncertre, mivel kedvenc énekeseink John és Edward azaz a Jedward a városba jön turnézni. Bella megállt az egyik parfümös boltnál, de én tovább mentem egy kicsit, mert egy odébb lévő kirakatban láttam két nagyon jó pólót ami pont megfelelt volna. A bolt "ebédszünet" miatt zárva volt, ezért csak az üvegen át néztem, amikor a tükörképben megpillantottam John-t és Ed-et. Nem hittem a szememnek ezért megfordultam, de nem tévedtem. Az egyik büfénél az oldalsó sushi-snál álltak. Csak néztem őket, szólni és mozdulni sem tudtam, hogy az örömtől vagy a döbbenetttől nem tudom. Egyszer csak Ed felém fordult és integetett nekem és ez annyira váratlanul ért, hogy elájultam.

Amikor magamhoz tértem először két zöld szem párat láttam csak elmosódva és vízhangzó hangokat hallottam amik mind ezt kérdezték:

- Jól vagy?

Magamhoz tértem és vissza válaszoltam:

- Igen, de nem tudom elhinni. Álmodom? Oh az álmom... nem az csak egy álom volt...

Miközben ezeket mondtam teljesen értetlenül nézett rám John és Ed, aztán hirtelen sikítást hallottam és egy kiáltást a hátam mögül. Bella volt az.

- Evy mi a baj? Mi történt? Jól vagy?

Miközben ezeket kérdezte fejveszetve rohant oda hozzám és minden felismerés nélkül lökte félre a fiúkat. Szorosan átölelt és rám nézett, de én nem tudtam másra nézni csak John-ra és Edward-ra akik még mindig ott térdeltek mellettem a földön Bellarína háta mögött. Mosolyogtam, de nem tudtam felfogni, hogy ez tényleg a valóság és nem álom. Bella kérdezett valamit, de nem értettem, majd hátrafordult és megdöbbenésében leült mellém a földre (neki is ugyanaz a kifejezés ült ki az arcára, mint nekem). Ed, hogy oldja a csendet kérdezett tőlem valamit, de nem értettem ezért visszakérdeztem:

- Bocsi, nem értettem. Légyszi ismételd meg.

Erre Ed:

- Mi lenne ha meghívnánk titeket ebédelni? -kérdezte.

- Oké!

Ránk mosolyogtak. Felálltunk (John nekem, Ed pedig Bellának segített felállni). Odamentünk a büféhez és rendeltünk. Leültünk és megettük, közben pedig beszélgettünk, majd megkérdeztem, hogy megmutassuk-e nekik a környéket.

Elmentünk várost nézni. Rengeteg képet csináltunk és még annál is többet nevettünk (a belvárosban sétáló emberek 98%-a hülyének nézett minket). Estére annyi fagyit és jégkását ettünk, hogy hangunk is alig volt, de nem bánta egyikőnk sem, mivel a napunk egyszerűen leírhatatlanul jó volt. Örök barátok lettünk. Elkísértük Bellát a buszhoz, mindenki elbúcsúzott tőle legalább egy öleléssel és egy puszival, majd megvártuk amíg elmegy. Ezután átmentünk a másik buszmegállóba, ahová az én buszom érkezett. A 2-es busz már a lámpánál állt. Edward odafordult hozzám és szorosan átölelt, majd elengedett, de a vállamat még fogta és ezt mondta:

- Soha nem felejtelek el!

Nem tudtam mit mondani, csak átöleltem olyan szorosan, mintha sosem akarnám többet elengedni. 
John is odalépett, de ő csak ennyit mondott:

- Én Miss.Crazy-m!

Erre én:

- Őrült vagy!

Ravaszul elmosolyodott, vissza mosolyogtam rá és átöleltük egymást (a busz elindulta a lámpától). 

Ránéztem a két zöld szempárra és ezt kérdeztem:

- Csak még egy valami... Adhatok egy puszit?

A válasz teljesen egyszerre érkezett:

- Persze!

Mindkettőjük arcára adtam egy-egy puszit, majd elindultunk a buszhoz.

Az egyik lábam már a lépcsőn volt amikor visszanéztem. John és Edward már elindultak vissza a hotelbe. Utánuk kiáltottam:

- Héj szupersztárok! (visszanéztek) -Holnap találkozunk a koncerten!

Nem válaszoltak, csak mosolyogtak és bólogattak. Egyértelmű igen. Felszálltam és integettünk egymásnak. A busz elindult én pedig leültem és csak néztem a távolodó alakjukat, majd miután a sötétség és a távolság homályába vesztek becsuktam a szememet és vissza emlékeztem a nap felejthetetlen eseményeire és csak mosolyogtam rajtuk. Az ájulásból való ébredés, rengeteg nevetés és poén, fagyi csata a főtéren, szökőkútban való fürdés, színes jégkásák és nyelvek meg rengeteg más..., majd eszembe jutott a búcsúzás és vele együtt John és Ed szavai, amikor Bellától búcsúztunk kívülről nézve teljesen más volt. Kinyitottam a szemem, kinéztem a busz ablakán és csak ennyit mondtam:

- Soha nem felejtünk el Miss.Crazy!

Ezután csak mosolyogtam és hagytam, hogy az események magukkal sodorjanak.

Evy és Bella

A 2. fejezet is nemsokára érkezik a címe pedig: Készülődés a koncertre

Rövid tartalom: Bellarína és Evy az egész napot együtt töltik és készülődnek a délutáni koncertre, de kapnak egy kis meglepetést is amire nem is számítanak...

Álomból szőtt valóság


Első történtem a barátnőmről, rólam és egy aranyos iker testvérről szól.
Evanna Dean (Evy): 
Bella Mondora (Bellarína): 

John és Edward Grimes(John és Ed):

Ez a történet röviden egy közös álom szüleménye. Ez az álom egyenlőre még nem valósult meg, de mindent megteszek és megteszünk azért, hogy valóra váljon.